Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Élelmiszerallergia?

Menta teaGyerekorvosnál jártunk, mert az egyik gyermekünk arcán furcsa élelmiszerallergia jellegű kiütések jelentek meg. Próbáltuk feltérképezni az orvossal, (aki egyébként jól ismeri a családunkat), mi okozhatja a kiütéseket, és közben fel is tette a kérdést, miket eszünk pl. reggelire.

Zabkását vagy s.k. kenyeret valamilyen kencével. És mit isznak? Többnyire teát natúron. És megisszák?? Igen. Ehhez szoktak, ez számukra a finom 🙂 Hát ezek szuper gyerekek, mondta az orvos…

Bennem pedig hála ébredt, milyen klassz, hogy akkor olvastam a „Cukorblues”-t, amikor még szopott a jelenleg legnagyobbam, és így a gyerekeket tudatosan a cukormenteshez szoktattam hozzá. Isszák és szeretik például a natúr hársfa-bodza teát. Nem is kérdés, hogy natúran vagy nem, hiszen mindannyian natúron isszuk….

Nem kellett őket LEszoktatni a cukorról, mert egyszerűen nem szokták meg a mindent domináló édes ízt. A mai napig szeretik szopogatni a citromot, imádják a savanykás „minden nélkül” eltett kajszilekvárt, de az abszolút sláger az a szilvalekvár. Összetevők: 100% szilva, semmi más 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .