Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Gyümölcstea természetesen

Gyerekkoromban mindig “napközis teát” ittunk. Sok citromlé és jóó sok cukor. Amikor a cukormentesség téma lett, először a cukros teáról kellett leszoknom. Na, ez nem volt egyszerű. Sokáig úgy gondoltam, nincs is íze “natúron” a teának. Aztán idővel elkezdtem érezni a teák valódi ízét, és azóta sokkal jobban szeretem a jó teákat. Kissé sznob is lettem tán e téren :)
Zöld-, fehér- illetve gyümölcstea fogy nálunk nagyobb mennyiségben. Természetesen “álánátúr” :D
A legjobb, amit gyümölcsteából fel tudtam lelni, egy olyan fajta volt, amiben adaléknak csak “természetazonos aroma” volt. Sokszor gondoltam már arra, házilag sem lehet túl bonyolult készíteni, de nem igazán vettem rá magam.
Egyszer még vettem is szárított hibiszkusz virágot, jó sokáig ott figyelt a polcon ;)
Egy nap pedig elfogyott a bolti gyümölcstea, és utánpótlást sem tudtam beszerezni. Gondoltam, eljött az idő :)

gyümölcsteaGyümölcstea:

  • 3 teáskanál szárított hibiszkusz
  • 3 teáskanál mazsola (érdemes nem kénezettet vásárolni)
  • 3 teáskanál szárított almakocka
  • 1 kávéskanál bio narancshéj (ha nincs bio, inkább kihagynám)

Ez a mennyiség a mi két literes kannánkhoz szuper. Egy órát minimum ázni kell hagyni.
Nem túl savanyú, nem túl édes, inkább ízgazdag és egyszerűen finom :) Azt hiszem, a jövőben még variálni is fogom.
Be lehet keverni egy nagyobb adagot előre, én azért nem teszem, mert az összetevők egy kannának szánt aránya nem maradna meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .