Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Joghurt kókusztejből

  • kókuszjoghurt2-3 Bio-Kult baktérium flóra kapszula
  • 2 dl Cocomas kókuszkrém
  • 3 ek kókuszolaj
  • 2 teáskanál agaragar
  • víz

Alapanyag a kókusztej. Kókusztejet késztettem már házilag a klassz kis gabonatejkészítő gépemmel, de mindig annyi kókuszreszelék maradt utána, hogy már nem győztem sütibe felhasználni. Így kipróbáltam bolti kókuszkrémből, vagyis Cocosmas-ból. 2 dl kókuszkrémhez 4 dl vizet adok egy lábasban, és felmelegítem picit. Amikor kellemes langyos már, beleteszem az agart, és jól elkeverem. Beleöntöm egy üvegbe, (nálam erre a hagyományos befőttes üvegnél picit nagyobb kellett), és hagyom hűlni.
Amikor már csak éppen langyosnak érzem az üvegen át, belemorzsolok 2 vagy három kibontott Bio.kult kapszulát, és ráteszem az üveg fedelét.
Hűtőtáskába állítom a lefedett üveget, és mellé állítok két oldalról egy-egy forró vizes palackot. A palack legyen minél melegebb, de 100 fokos vizet nem lehet beletölteni, mert elpattan. Én szoktam pici hideget beletenni, és arra öntöm a 100 fokost.
Ha belefér, még be is bugyolálom az üvegeket a hűtőtáskában. Ha reggel bekészítem, estére egy enyhén savanykás joghurtitalom lesz. Ha másnap reggelig hagyom érni, egy teljesen finom, igazán savanyú joghurtitalom lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .