Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Olívakrém

  • olivakrém20 deka olívabogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici oregánó (kb fél mokkásk.)
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 2-3 ek. rizstejszín/rizstej
  • 1 ek. sörélesztőpehely

 

Az olívabogyót lemossuk. Ha elfelejtjük lemosni, az sem tragédia, de kicsit sós lesz a végeredmény ;)
Turmixoló edénybe beletesszük az olívabogyót a rizstejszínnel, és leturmixoljuk. Én botmixerrel szoktam pürésíteni. Utána bele a burgonyapehely, sörélesztő, oregánó, és összetört fokhagyma. Érdemes kóstolgatni, és az ízlésünkre igazítani a fűszerekkel. A sörélesztő pehely ki is maradhat, de valahogy nagyon finoman gazdagítja a kencénk ízét. Pár óra hűtőben érlelés nagyon jót tesz neki.

Tipp:
Olívabogyóból érdemes olyat vásárolni, amelyiket hőkezeléssel tartósítanak, így nincsen benne tartósítószer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .