Angi blogja

…anya, a citrom is édes…

Tej- és tojásmentes tonhalas tészta

  • 5 kicsi tonhalkonzerv (natúr vagy olajos lében)
  • fél citrom
  • metélőhagyma
  • színes bors
  • késhegynyi ételízesítő
  • 1 doboz rizstejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • egy zacskó durumtészta/gluténmentes tészta

Fölteszem a tésztát sós vízben főni, közben elkészítem a tonhalas szószt.
A tonhalkonzerveket kinyitom, kicsurgatom az olajat belőlük és egy serpenyőbe teszem a tartalmukat. A fokhagymát belenyomom, hozzáadom a pici ételízesítőt (mindenmenteset!), tonhalas tésztamegborsozom színes borssal, és belefacsarom a citrom levét. Beleöntöm a serpenyőbe a rizstejszínt és közepes tűzön összeforralom. A legvégén adom hozzá az evőkanálnyi metélőhagymát. Isteni! A citromlé ki ne maradjon, mert attól lesz igazán jó ízű ;)
Közben leöntöm a vizet a tésztáról és pici olajjal összekeverem.
Gyors ebéd, és nálunk mindenki nagyon szereti. :)

Tipp
Gluténmentes tészta és rizstejszín kapható a mentesnasi.hu boltban.

Tipp2
Ha maradt tonhalas szósz másnapra, akkor felhasználhatjuk melegszendvicskrémnek is. A sütőben megsütve még valami plusz kellemes ízt is kap a finomságunk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>