Angi blogja

…anya, a citrom is édes…

Tej-és tojásmentes palacsinta

  • 30dkg zablisztpalacsinta
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • kb. 10 dkg méz
  • 1.5 dl napraforgóolaj
  • fél citrom leve
  • tisztított víz

Összekeverjük gépi habverővel a hozzávalókat. Ízlés szerinti édesre igazítjuk. Mi sósan is esszük a palacsintát, így nálunk csak épp nem natúr ízű a palacsinta. Azt fogjuk látni, hogy a citromlé miatt bugyborékos lesz a massza. Ha túl sűrű, palacsintasűrűségűre higítjuk egy kis víz hozzáadásával.
Tapadásmentes serpenyőt beolajozunk, és lassú tűzön kisütjük a palacsintákat. Csak az első darab előtt kell olajozni a serpenyőt. Ék alakú fakanállal szoktam óvatosan alányúlni, és megfordítani a palacsintát.
Mi saját cukormentes sárgabarck- valamint szilvalekvárral fogyasztottuk. Frissen a legjobb.
Többféle tej- és tojásmentes receptet kipróbáltam már, de ezt azért kedveljük nagyon, mert nem cipőtalp a végeredmény, pedig mellőztük a finomlisztet is ;)

A recept ötletét a Napfényes receptek című kiadványból merítettem.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>