Angi blogja

…anya, a citrom is édes…

Tócsni tej-, tojás- és gluténmentesen

  • tocsnikb. 2 kg sárgakrumpli (finomabb belőle, mint a rózsából)
  • kb. 20 dkg sárgaborsóliszt
  • bors (színesbors, ha van)
  • olaj a sütéshez

A krumplit lereszeljük, vagy hámozás után ledaráljuk késen aprítón. Én utóbbit választottam :)
Összekeverjük a krumplit a liszttel, sóval, borssal. Annyi liszt kell bele, hogy felszívja a krumpli levét. Ha összelapogatom a tenyeremben, és nagyon szétesik, akkor még kell bele sárgaborsóliszt. Érdemes megkóstolni, hogy elég-e már bele a fűszer a saját ízlés szerint. Fokhagymát is tehetünk bele fokhagymanyomón áttörve, jól illik bele.
Bő olajban sütöm, úgy, hogy úszni tudjon benne a tócsni. Először leragad az olajban, pár perc múlva, amikor már kicsit egybesült, alányúlok egy fakanállal pl, és akkor vígan úszni fog az olajban ;-)
Frissen a legjobb, mert akkor ropogós!

Megjegyzés
A sárgakrumpli szeret ropogósra sülni, és a sárgaborsó is. Együtt feledhetetlen páros :D

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>