Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Verseny a karalábéért

Ahhoz képest, amit nyolc éve elhatároztam, hogy zéró cukrot (=cukrosat) eszem, lazítanom kellett az elveimen. Ennek több oka is van.

Eszünk majonézet, a házi szaloncukrunk csokiburka 60%-os csokipasztillából készül, így abban is van cukor, és a növényi sajtunkban (=nincs benne tejszármazék, nem tejből van) is akad hozzáadott cukor. Azt is el kellett döntenem, hogy a nagymama által szeretettel készített almakompót sem lesz tiltólistás. Szerintem több benne a szeretet, mint amennyi a hozzá adott cukor 😉

Életformaként kerülve a mesterséges édesítőket és a cukrot megkötöttem ezeket a kompromisszumokat. Sőt még egyet. Amikor nincs otthoni kajám, de házon kívül eszem, szoktam venni egy bizonyos fajta tej- és tojásmentes teasüti jellegű zacskós kekszet, mert ettől nem ütök ki.

Békességben vagyok így magammal és az elveimmel is.

karalábéMa este a család csicseriborsókrémet vacsorázott kenyérrel, és némi zöldséggel. A két szál vastag sárgarépa elfogyott, a família viszont vágyott még valami zöldre. A hűtőből vadászott a férjem még egy elfekvőben levő karalábét, és megküzdött a megtisztításával. Drukkoltunk neki nagyon :). Verseny volt a karalábé darabokért 😀 . Szerintem jó sínen vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .