Angi blogja

…anya, a citrom is édes…

Verseny a karalábéért

Ahhoz képest, amit nyolc éve elhatároztam, hogy zéró cukrot (=cukrosat) eszem, lazítanom kellett az elveimen. Ennek több oka is van.

Eszünk majonézet, a házi szaloncukrunk csokiburka 60%-os csokipasztillából készül, így abban is van cukor, és a növényi sajtunkban (=nincs benne tejszármazék, nem tejből van) is akad hozzáadott cukor. Azt is el kellett döntenem, hogy a nagymama által szeretettel készített almakompót sem lesz tiltólistás. Szerintem több benne a szeretet, mint amennyi a hozzá adott cukor ;)

Életformaként kerülve a mesterséges édesítőket és a cukrot megkötöttem ezeket a kompromisszumokat. Sőt még egyet. Amikor nincs otthoni kajám, de házon kívül eszem, szoktam venni egy bizonyos fajta tej- és tojásmentes teasüti jellegű zacskós kekszet, mert ettől nem ütök ki.

Békességben vagyok így magammal és az elveimmel is.

karalábéMa este a család csicseriborsókrémet vacsorázott kenyérrel, és némi zöldséggel. A két szál vastag sárgarépa elfogyott, a família viszont vágyott még valami zöldre. A hűtőből vadászott a férjem még egy elfekvőben levő karalábét, és megküzdött a megtisztításával. Drukkoltunk neki nagyon :) . Verseny volt a karalábé darabokért :D . Szerintem jó sínen vagyunk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>