29 07 2019
Szalámis melegszendvicskrém tej, tojás és adalék nélkül
kb 15 deka minőségi szalámi (adalék-, tejpor- és tojáspormentes!)
kb 10-15 deka V.iolife növényi mozzarella jellegű sajt
kb fél doboz (1 deci) A.lpro rizstejszín (ez eléggé semleges ízű)
Késes darálóban felaprítjuk a kockákra darabolt szalámit. Ha elég apró, akkor jöhet hozzá az kisebb darabokra szelt sajt. A sajttal együtt hozzáöntjük a rizstejszínt is. Érdemes először picit löttyenteni hozzá. Ha még túl darabos, csak akkor tenni hozzá még rizstejszínt, nehogy túl folyékony legyen a végeredmény. Összedaráljuk az egészet. Lehet teljesen krémesre készíteni vagy kicsit darabosabbra, mint a képen.
Rákenjük kenyérszeletekre, és előmelegített sütőben grillfokozaton (250 fok) kb 3-4 perc alatt kisütjük.
Maradékfelhasználási tippnek sem utolsó, ha csak egy alig csücsök szalámink van 🙂 .
Sokféle növényi sajtot ettem már, nekünk a V.iolife mozzarellás jellegű vált be ízre és olvadásra a legjobban.
Mit együnk?? Mentesség élethossziglan?
Nagyon finom volt, köszönjük! 🙂