Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Amikor cukrosat adtam a gyerekeimnek…

svanyúságA családunkban NEM adok a gyerekeknek cukrot/cukrosat. Gyakorlatilag mindent én kell, hogy készítsek, ami az asztalunkra kerül, mert rém alattomosan ám, de szinte minden bolti termékben ott figyel a cukor vagy a cukorhelyettesítő édesítőszer. Még olyan is előfordul (bár ez szinte extrém eset), hogy a rengeteg összetevő között a cukor a legártalmatlanabb! Mostanság sajnos a cukor helyett is inkább olcsóbb, de a szervezetünkre annál kártékonyabb cukorhelyettesítőket alkalmaznak: invertcukor, glükóz-fruktóz-szirup, aszpartam, stb.

Életformaként tartom a cukormentes életmódot, és ezért szeretnék nekik megtanítani valamit: Ha van módom cukros és természetes édesítéssel (méz, aszalványok) készült étel közül választani, akkor én az utóbbit választanám. Ha VISZONT cukros vagy édesítőszeres, ami közül választhatok, inkább mégis a cukrosat veszem meg!
Pont emiatt örültem úgy meg, amikor egy kis piacon cukros csalamádét tudtam venni.  A legtöbb helyen piacon ugyanis csak édesítőszereset árulnak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .