17 11 2014
Olívakrém
20 deka olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- pici oregánó (kb fél mokkásk.)
- 2 ek. burgonyapehely
- 2-3 ek. rizstejszín/rizstej
- 1 ek. sörélesztőpehely
Az olívabogyót lemossuk. Ha elfelejtjük lemosni, az sem tragédia, de kicsit sós lesz a végeredmény
Turmixoló edénybe beletesszük az olívabogyót a rizstejszínnel, és leturmixoljuk. Én botmixerrel szoktam pürésíteni. Utána bele a burgonyapehely, sörélesztő, oregánó, és összetört fokhagyma. Érdemes kóstolgatni, és az ízlésünkre igazítani a fűszerekkel. A sörélesztő pehely ki is maradhat, de valahogy nagyon finoman gazdagítja a kencénk ízét. Pár óra hűtőben érlelés nagyon jót tesz neki.
Tipp:
Olívabogyóból érdemes olyat vásárolni, amelyiket hőkezeléssel tartósítanak, így nincsen benne tartósítószer.
Cukormentesség életformaként Vegán túrótorta