3 02 2015
Tej- és tojásmentes tonhalas tészta
- 5 kicsi tonhalkonzerv (natúr vagy olajos lében)
- fél citrom
- metélőhagyma
- színes bors
- késhegynyi ételízesítő
- 1 doboz rizstejszín
- 4-5 gerezd fokhagyma
- egy zacskó durumtészta/gluténmentes tészta
Fölteszem a tésztát sós vízben főni, közben elkészítem a tonhalas szószt.
A tonhalkonzerveket kinyitom, kicsurgatom az olajat belőlük és egy serpenyőbe teszem a tartalmukat. A fokhagymát belenyomom, hozzáadom a pici ételízesítőt (mindenmenteset!), megborsozom színes borssal, és belefacsarom a citrom levét. Beleöntöm a serpenyőbe a rizstejszínt és közepes tűzön összeforralom. A legvégén adom hozzá az evőkanálnyi metélőhagymát. Isteni! A citromlé ki ne maradjon, mert attól lesz igazán jó ízű 😉
Közben leöntöm a vizet a tésztáról és pici olajjal összekeverem.
Gyors ebéd, és nálunk mindenki nagyon szereti. 🙂
Tipp
Gluténmentes tészta és rizstejszín kapható a mentesnasi.hu boltban.
Tipp2
Ha maradt tonhalas szósz másnapra, akkor felhasználhatjuk melegszendvicskrémnek is. A sütőben megsütve még valami plusz kellemes ízt is kap a finomságunk.
A sót is cukrozzák? Tej-és tojásmentes palacsinta
Ez kedvenc ételem.