Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Tej- és tojásmentes tonhalas tészta

  • 5 kicsi tonhalkonzerv (natúr vagy olajos lében)
  • fél citrom
  • metélőhagyma
  • színes bors
  • késhegynyi ételízesítő
  • 1 doboz rizstejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • egy zacskó durumtészta/gluténmentes tészta

Fölteszem a tésztát sós vízben főni, közben elkészítem a tonhalas szószt.
A tonhalkonzerveket kinyitom, kicsurgatom az olajat belőlük és egy serpenyőbe teszem a tartalmukat. A fokhagymát belenyomom, hozzáadom a pici ételízesítőt (mindenmenteset!), tonhalas tésztamegborsozom színes borssal, és belefacsarom a citrom levét. Beleöntöm a serpenyőbe a rizstejszínt és közepes tűzön összeforralom. A legvégén adom hozzá az evőkanálnyi metélőhagymát. Isteni! A citromlé ki ne maradjon, mert attól lesz igazán jó ízű 😉
Közben leöntöm a vizet a tésztáról és pici olajjal összekeverem.
Gyors ebéd, és nálunk mindenki nagyon szereti. 🙂

Tipp
Gluténmentes tészta és rizstejszín kapható a mentesnasi.hu boltban.

Tipp2
Ha maradt tonhalas szósz másnapra, akkor felhasználhatjuk melegszendvicskrémnek is. A sütőben megsütve még valami plusz kellemes ízt is kap a finomságunk.

One thought on “Tej- és tojásmentes tonhalas tészta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .