Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Tej-és tojásmentes palacsinta

  • 30dkg zablisztpalacsinta
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • kb. 10 dkg méz
  • 1.5 dl napraforgóolaj
  • fél citrom leve
  • tisztított víz

Összekeverjük gépi habverővel a hozzávalókat. Ízlés szerinti édesre igazítjuk. Mi sósan is esszük a palacsintát, így nálunk csak épp nem natúr ízű a palacsinta. Azt fogjuk látni, hogy a citromlé miatt bugyborékos lesz a massza. Ha túl sűrű, palacsintasűrűségűre higítjuk egy kis víz hozzáadásával.
Tapadásmentes serpenyőt beolajozunk, és lassú tűzön kisütjük a palacsintákat. Csak az első darab előtt kell olajozni a serpenyőt. Ék alakú fakanállal szoktam óvatosan alányúlni, és megfordítani a palacsintát.
Mi saját cukormentes sárgabarck- valamint szilvalekvárral fogyasztottuk. Frissen a legjobb.
Többféle tej- és tojásmentes receptet kipróbáltam már, de ezt azért kedveljük nagyon, mert nem cipőtalp a végeredmény, pedig mellőztük a finomlisztet is 😉

A recept ötletét a Napfényes receptek című kiadványból merítettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .