8 02 2015
Tej-és tojásmentes palacsinta
- 30dkg zabliszt
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- kb. 10 dkg méz
- 1.5 dl napraforgóolaj
- fél citrom leve
- tisztított víz
Összekeverjük gépi habverővel a hozzávalókat. Ízlés szerinti édesre igazítjuk. Mi sósan is esszük a palacsintát, így nálunk csak épp nem natúr ízű a palacsinta. Azt fogjuk látni, hogy a citromlé miatt bugyborékos lesz a massza. Ha túl sűrű, palacsintasűrűségűre higítjuk egy kis víz hozzáadásával.
Tapadásmentes serpenyőt beolajozunk, és lassú tűzön kisütjük a palacsintákat. Csak az első darab előtt kell olajozni a serpenyőt. Ék alakú fakanállal szoktam óvatosan alányúlni, és megfordítani a palacsintát.
Mi saját cukormentes sárgabarck- valamint szilvalekvárral fogyasztottuk. Frissen a legjobb.
Többféle tej- és tojásmentes receptet kipróbáltam már, de ezt azért kedveljük nagyon, mert nem cipőtalp a végeredmény, pedig mellőztük a finomlisztet is 😉
A recept ötletét a Napfényes receptek című kiadványból merítettem.
Tej- és tojásmentes tonhalas tészta Kuglóf