10 01 2016
Tócsni tej-, tojás- és gluténmentesen
kb. 2 kg sárgakrumpli (finomabb belőle, mint a rózsából)
- kb. 20 dkg sárgaborsóliszt
- bors (színesbors, ha van)
- olaj a sütéshez
- só
A krumplit lereszeljük, vagy hámozás után ledaráljuk késen aprítón. Én utóbbit választottam 🙂
Összekeverjük a krumplit a liszttel, sóval, borssal. Annyi liszt kell bele, hogy felszívja a krumpli levét. Ha összelapogatom a tenyeremben, és nagyon szétesik, akkor még kell bele sárgaborsóliszt. Érdemes megkóstolni, hogy elég-e már bele a fűszer a saját ízlés szerint. Fokhagymát is tehetünk bele fokhagymanyomón áttörve, jól illik bele.
Bő olajban sütöm, úgy, hogy úszni tudjon benne a tócsni. Először leragad az olajban, pár perc múlva, amikor már kicsit egybesült, alányúlok egy fakanállal pl, és akkor vígan úszni fog az olajban 😉
Frissen a legjobb, mert akkor ropogós!
Megjegyzés
A sárgakrumpli szeret ropogósra sülni, és a sárgaborsó is. Együtt feledhetetlen páros 😀
„Anya, a többiek cukrot esznek!!” Piskóta csokiöntettel tej-, tojás-, cukormentes