Mentes Angi

…anya, a citrom is édes…

Tócsni tej-, tojás- és gluténmentesen

  • tocsnikb. 2 kg sárgakrumpli (finomabb belőle, mint a rózsából)
  • kb. 20 dkg sárgaborsóliszt
  • bors (színesbors, ha van)
  • olaj a sütéshez

A krumplit lereszeljük, vagy hámozás után ledaráljuk késen aprítón. Én utóbbit választottam 🙂
Összekeverjük a krumplit a liszttel, sóval, borssal. Annyi liszt kell bele, hogy felszívja a krumpli levét. Ha összelapogatom a tenyeremben, és nagyon szétesik, akkor még kell bele sárgaborsóliszt. Érdemes megkóstolni, hogy elég-e már bele a fűszer a saját ízlés szerint. Fokhagymát is tehetünk bele fokhagymanyomón áttörve, jól illik bele.
Bő olajban sütöm, úgy, hogy úszni tudjon benne a tócsni. Először leragad az olajban, pár perc múlva, amikor már kicsit egybesült, alányúlok egy fakanállal pl, és akkor vígan úszni fog az olajban 😉
Frissen a legjobb, mert akkor ropogós!

Megjegyzés
A sárgakrumpli szeret ropogósra sülni, és a sárgaborsó is. Együtt feledhetetlen páros 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .