27 10 2014
Joghurt kókusztejből
2-3 Bio-Kult baktérium flóra kapszula
- 2 dl Cocomas kókuszkrém
- 3 ek kókuszolaj
- 2 teáskanál agaragar
- víz
Alapanyag a kókusztej. Kókusztejet késztettem már házilag a klassz kis gabonatejkészítő gépemmel, de mindig annyi kókuszreszelék maradt utána, hogy már nem győztem sütibe felhasználni. Így kipróbáltam bolti kókuszkrémből, vagyis Cocosmas-ból. 2 dl kókuszkrémhez 4 dl vizet adok egy lábasban, és felmelegítem picit. Amikor kellemes langyos már, beleteszem az agart, és jól elkeverem. Beleöntöm egy üvegbe, (nálam erre a hagyományos befőttes üvegnél picit nagyobb kellett), és hagyom hűlni.
Amikor már csak éppen langyosnak érzem az üvegen át, belemorzsolok 2 vagy három kibontott Bio.kult kapszulát, és ráteszem az üveg fedelét.
Hűtőtáskába állítom a lefedett üveget, és mellé állítok két oldalról egy-egy forró vizes palackot. A palack legyen minél melegebb, de 100 fokos vizet nem lehet beletölteni, mert elpattan. Én szoktam pici hideget beletenni, és arra öntöm a 100 fokost.
Ha belefér, még be is bugyolálom az üvegeket a hűtőtáskában. Ha reggel bekészítem, estére egy enyhén savanykás joghurtitalom lesz. Ha másnap reggelig hagyom érni, egy teljesen finom, igazán savanyú joghurtitalom lesz.
Kókuszgolyó Pici kerek palacsinta